In De WijnSchijn: Barbara.Verbeek

Wie of wat zorgt er in Nederland voor dat wijn leuk en lekker is?

Barbara Verbeek doet zo’n beetje alles wat er op wijngebied mogelijk is.  Ze schrijft, presenteert als een echte diva haar eigen Wijntheater, vult menig champagnetoren exact tot het randje en ontwerpt voor Royal Leerdam wijnglazen en wijnkaraffen. Daarnaast organiseert ze de Wijnvrouw van het Jaar-verkiezing én begeleidt ze en passant ook nog eens een wijnreisje hier en daar. Kortom, de perfecte kandidaat voor de aftrap van deze nieuwe rubriek.

Wat doet Barbara eigenlijk niet om wijn in al zijn (of moet ik zeggen: HAAR) schoonheid te laten zien? Nou, misschien af en toe een oestertje openen voor erbij. Maar daar heeft ze dan weer haar man, Barend de Oesterman voor. Een regelrechte match made in heaven dus.

Miss WineLane ontkurkt een fles en legt Barbara 10 prangende, op het lijf geschreven would you rather.. dilemma’s voor.

Het mannetje of het vrouwtje?
Dat is gelijk een moeilijke, Romy. Ik vond in het begin de Femme wijnkaraf eleganter in haar vorm en dus mooier maar van de Homme ben ik gaan houden. Hoe stoer en krachtig hij de wijn presenteert geeft me vlinders in mijn buik. Dus ik kies voor het mannetje. Speciaal ontworpen voor krachtige en kruidige wijnen. Is ook helemaal de tijd ervoor.

Schrijven of presenteren?
Ai….. Moeilijk! Ik hou zo van schrijven, maar als ik presenteer in een mooie jurk voel ik me als een vis in de wijn uh.. water. Ik heb meer contact met het publiek en krijg ook direct feedback. Dat gebeurt niet bij het schrijven. Dan zit ik met een bril op, koffie in een glas en in mijn joggingpak te mijmeren aan de werktafel.

Wijnglas of karaf?
Zeker wijnglas! Uit een karaf drinken geeft zo’n rommeltje!

RVS of eiken?
Ligt eraan hoe ik me voel. Ik ben een Bourgogne-fan, maar niet iedereen in de wijnwereld weet met houtgebruik om te gaan. Ik kies voor safe: RVS!

Wijn of oesters?
100 % wijn. Hoef ik niet uit te leggen toch? Ik drink wijn, ik droom wijn, ik leef wijn.

Poes of vlinder?
Hier kan ik geen keuze in maken. Ik heb 4 katten: Sjampie, Wijntje , Kurk en Ranja en zij zijn dol op mij en ik op hen. Mijn babies!
Maar 8 weken geleden is er een heel mooi meisje geboren: Vlinder Klaasje Valerie en ik mag haar peettante zijn. Het gevoel wat ik krijg als ik haar in mijn armen heb is heel bijzonder. Iets wat ik nog niet eerder heb gevoeld. Allebei dus!

Vin de haute qualité ou vin de bon marché?
Definitief kwaliteitswijn. Ik kan van een feestje weglopen als de wijn slecht is. Sorry! No offense!

Pingus of Romanée?
Absoluut Romanée. Ik hou van Pinot.

Riesling of Cabernet Sauvignon?
Riesling! Ik hou van de Duitse Riesling die met zijn zuren en zijn krachtige wit fruit mijn mond doet opfrissen. Ik hou van die limoenachtige citrusfrisheid na een zware dag.
Even de boel weer relativeren.

Bloemetjes- of poezenjurk?
Ik heb meer sjans met de poezenjurk. Telt dat?

Wie of wat maakt het voor de Nederlandse wijndrinker net even lekkerder en leuker?
Laat het me weten.
Dan plaatst In De WijnSchijn hem, haar, of het uitbundig in het zonnetje!