Soof’s Wijn

Lekker Christmas Bingen op de bank

All I want for Christmas is Soof! Want in deze climax van Hollandse-klei-feelgoods wordt gekookt, geproefd, wijn gedronken en geleefd. Eigenlijk gewoon mijn leven in een appetijtelijke notendop!

En nu glijden we na Soof 1 en 2 naadloos in ‘Soof, een Nieuw Begin’. De serie, waarin alle cliché’s vast nog een keertje worden overgedaan. Aflevering na aflevering alleen maar smakelijk Soof-gedoe. Ik kan niet wachten.

Guilty Pleasure
Tussen Kerst en Oudjaar ga ik daarom lekker onderuit met een deken op bank. Wijn en hapjes binnen handbereik en kijken maar. Want binge-watching, that’s what it is, baby! Op Videoland staan ze gewoon allemaal. Geen enkele reden om na de eerste al te stoppen.

Soof’s Wijn
De eerste twee afleveringen zag ik al tijdens de VIP-première in Tuschinsky, want van wijnhuis Barton & Guestier mocht ik ook over de rode Soof-loper. Soof is blijkbaar dol op hun easy going supermarktwijn, want ze drinkt en schenkt ze door films en serie heen. B&G had daarom ook wat te vieren en nam voor de gezelligheid wat genodigden mee. Hilarisch trouwens hoe vaak zo’n wijnfles in beeld komt, als je erop let. Leuk turfspelletje voor bij het bingen.

Barton & Guestier – de grote Franse Kooksoof
Omdat bij Soof nogal stevig wordt gesnackt en gedronken, is de link met een wijnhuis gauw gelegd. En zeker met Barton & Guestier, waar ze behalve op wijn ook nog eens dol op koken zijn. Op hun Bordeauxse Château Magnol is zelfs een Food & Wine Academy voor professionals. Inclusief kasteelkamers om in stijl te overnachten. Geniaal. Echt iets voor Soof eigenlijk. En op mijn to-do list staat ‘ie nu ook!

Christmas Staycation
Maar eerst ga ik dus lekker ‘Christmas bingen’. Ik hoef nergens meer heen. Door de feestelijke rode loper ben ik weer besmet met het virus. Heerlijk vooruitzicht, zo’n eindeloze feelgood die alleen maar om eten en drinken draait. It’s gonna be a long, long Christmas with Kooksoof!

De wijnen van Barton & Guestier zijn verkrijgbaar bij Jumbo Supermarkten.