HOT NIEUWS van Domaine de la Romanée-Conti

Wie o wie is de nieuwe opvolger bij DRC?

HOT NIEUWS
van Domaine de la Romanée-Conti

 

Afgelopen november was ik bij een waanzinnige proeverij van Domaine de la Romanée-Conti in het Amsterdamse Hotel The Grand.

In het bijzijn van co-gérant (mede-manager) Aubert de Villaine  én zijn neef Bertrand werden alle Romanée-Conti’s uit 2014 op een rijtje geproefd. Dat was natuurlijk fantastisch!
Lees hier mijn hele verslag op de Perswijn-website.

Maar op zondag 18 november –  kort na de proeverij – kwam er treurig nieuws bij DRC vandaan: Henry-Frédéric Roch,  de andere co-gérant,  bleek op 56-jarige leeftijd vrij plotseling aan de gevolgen van kanker te zijn overleden. Wie zijn opvolger zou worden was toen nog niet bekend.

Opvolging is sowieso een complexe zaak bij DRC, want het bedrijf is nog altijd in handen van de nazaten van degene die het huis liet worden wat het nu is: ‘Le nestor de la Côte d’Or’ Jacques-Marie Duvault-Blochet.  Tegenwoordig is het domaine voor de helft eigendom van de familie Gaudin de Villaine en voor de andere helft van de afstammelingen van de familie Leroy: de drie kinderen Roch en Perrine Fenal. Sinds 1992 wordt het uit naam van beider families gerund door co-gérants Aubert de Villaine en Henry-Frédéric Roch.

Nederlands importeur Le Vin en direct brengt ons nu het verlossende woord, opdat wij allen weer rustig kunnen slapen. Domaine de la Romanée-Conti gaat gewoon nog even door..

LEES HET PERSBERICHT VAN LE VIN EN DIRECT: 

BELANGRIJK BOURGOGNE-NIEUWS

Le Domaine de la Romanée-Conti

Het plotseling overlijden van Henry-Frédérich Roch was een betreurenswaardig feit dat éénieder bij het Domaine markeerde. Henry was een zeer geliefd man en nauw betrokken bij het maken van de wijnen.
Onvermijdelijk werd er gespeculeerd van wie mogelijk de opvolger zou zijn.
Een zeer belangrijk gegeven want die opvolger moest niet alleen de goedkeuring dragen van alle betrokken familie/aandeelhouders maar bovenal van Aubert de Villaine.
Bij een recent bezoek viel ons de eer te beurt de nieuwe co-gérant te mogen feliciteren.Ook al lag het een beetje in de verwachtingen, daarom was het nieuws niet minder heuglijk; Mevrouw Perrine Fenal, enige dochter van Marcel en Lalou Bize-Leroy, kleindochter van Henry Leroy !
Perrine Fenal is letterlijk groot geworden met de wijnen van het Domaine en was de laatste decennia nauw betrokken, als vertegenwoordiger van de familieaandelen en zetelt in de raad van toezicht sinds 2005.
Tijdens de verschillende gesprekken met deze charmante dame, was haar liefde voor de mooiste wijnen overtuigend. Ook haar wens om samen met Aubert de Villaine, de filosofie van het Domaine en het harde werk voort te zetten.

Als dat geen heerlijk nieuws is voor deze goddelijke wijn !

Le Vin en direct, Henk Maas

Related Posts