Eindelijk aan tafel met de koning

Altijd al aan tafel willen zitten met een koning? Dat kan tijdens RieslingWeeks: van vrijdag 31 mei t/m zondag 16 juni 2019.

RieslingWeeks 2019

Altijd al aan tafel willen zitten met een koning? Dat kan tijdens RieslingWeeks. Voor de negende keer organiseren restaurants en wijnwinkels samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn twee weken lang wijnplezier. Van vrijdag 31 mei t/m zondag 16 juni 2019 wordt de majestueuze riesling the centre piece van ieder koningsmaal.

Duitse wijn is weer helemaal hot. En Riesling al helemaal. En dan heb ik het dus niet over laffe Liebfraumilch of van die glazuur-aanvallende bekkentrekkers. Nee, ik heb het over mooie, subtiele wijnen. Met een heerlijk zuurtje, dankzij frisse druiven van noordelijk gelegen wijngaarden. Van die wijnen waarvan het water je mond uitloopt, alleen al als je eraan denkt.

De Druif

Wijn van de witte rieslingdruif is er in alle soorten en maten. Er zijn flessen met een verfijnd zoetje door overrijpe druiven en ze zijn er net zo goed in een aangenaam droge stijl. Want Riesling kan lekker jong, mousserend, of zelfs uitbundig gerijpt zijn. Kies een strakdroge als verfrissende oppepper, een Spätlese voor een beetje meer body, of een Feinherb bij je spicy dish. Welke stijl je uiteindelijk ook kiest, een goed gemaakte Riesling zal altijd verkwikkend zijn. Hoe je er nu achterkomt welke jij de lekkerste vindt? Tijdens deze RieslingWeeks kun je ze gewoon overal onbeperkt gaan proeven.

RieslingWeeks & Restaurants

Want van vrijdag 31 mei t/m zondag 16 juni kun je bij allerlei restaurants terecht voor een driegangen-Rieslingmenu inclusief wijnarrangement voor maar 45 euro. Bij de deelnemende sterrenrestaurants zoals Cheval Blanc* (Heemstede) en Bridges* (Amsterdam) betaal je per ster een tientje meer. Maar die betaal je hoogstwaarschijnlijk met een dikke grijns op je gezicht.
De chefkoks en sommeliers zijn vrij in de keuze van hun menu en de daarbij passende wijn. Dat maakt elke wijn-spijscombinatie spannend en uniek. Wist je trouwens dat sommige Rieslings perfect matchen bij rood vlees en een zoetje fantastisch gaat bij bijvoorbeeld foie gras of een mooie paté? Ontdek het allemaal zelf. Alle restaurants en hun persoonlijke Rieslingmenu vind je op heerlijk.nl/rieslingweeks. Je kunt er meteen reserveren.

RieslingWeeks & Wijnshops

Geen zin in een restaurant, maar wel nieuwsgierig en ready for Riesling? Ook bij wijnwinkels door het hele land zijn leuke acties met Duitse wijn: proeverijen, aanbiedingen of proefpakketten voor een speciale prijs. Kies je voor knusprig fris, voor krachtig en rijp, of toch liever voor die spetterende Sekt? Het kan allemaal. En dan creëer je gewoon thuis je eigen koningsmaal. Kijk voor alle deelnemende wijnwinkels eveneens op heerlijk.nl/rieslingweeks.
Ga het echt doen, want deze koningsdruif is het ontdekken waard!
Prost!

RieslingWeeks 2019

– SPONSORED POST – 

Related Posts