And the Winner is..

BIRTHE VAN MEEGEREN WIJNVROUW VAN HET JAAR 2019

To be or not to be, that’s the question

Op vrijdag 31 mei werd tijdens Villa’s Culinair Wijntheater bekendgemaakt wie de eerste Nederlandse Wijnvrouw van het Jaar is geworden. Het was een lastige kluif, want in dit eerste jaar van de award waren meteen vier behoorlijk grandes dames uit de Nederlandse wijnwereld naast elkaar gezet. Maar de stemmen zijn geteld en het feest is gevierd…

And the winner is..   Birthe van Meegeren!

Winnares Birthe van Meegeren werkt al meer dan 20 jaar in het vak, heeft diverse wijndiploma’s behaald waaronder Weinakademiker: het hoogste niveau van de internationale Wine & Spirit Education Trust (WSET).

In een bomvol Wijntheater (waar je met organisatrice Barbara Verbeek of een heuse Wall of Fame op de foto mocht) nam Birthe de Award in ontvangst. Deze werd aangeboden door Champagnehuis Ayala en betekent onder meer een dag meelopen met Chef de cave; Caroline Latrive.

Om in aanmerking te komen voor ‘Wijnvrouw van het Jaar’ keek de jury naar de volgende eigenschappen: De Wijnvrouw van het Jaar is onderscheidend en een echte professional, ze beschikt over grote deskundigheid in haar vakgebied. Zij is een voorbeeld voor andere vrouwen, die zich aan haar kunnen optrekken. Kwaliteitswijnen worden door haar toegankelijk gemaakt. Zij is een inspirerende persoonlijkheid die laat zien dat volharding tot resultaten leidt.

Uiteindelijk won Birthe van Meegeren en vertelde het juryrapport onder meer het volgende over haar:

Birthe is een echte duizendpoot in de wijnwereld, ondanks haar bescheidenheid weet Birthe op vanzelfsprekende wijze haar kwaliteiten voor het voetlicht te brengen waardoor ze gezien en herkend wordt als een echte wijnspecialist met heel veel kennis van zaken. Niet bang om haar verantwoordelijk te nemen en verantwoording te dragen voor een van de grote spelers in de markt van Nederland. Helemaal bijzonder als je bedenkt dat Birthe haar WSET 4 advanced diploma haalde in een periode dat ze een drukke baan had, en een gezin met opgroeiende kinderen waardoor ze iedere ochtend voordat het hele gezin wakker was haar studie deed en haar diploma’s haalde.

Related Posts