Over mij

IMG_0284_600x

WineLane is opgericht door Romy Kooij. Schrijvend, bloggend en op social media beter bekend als Miss WineLane.

WINELANEtaste | advice | events
Het gebeurde opeens. Ik moest mijn hart en passie volgen: WIJN!
Ik dompel mij nu dagelijks onder in alles wat wijn tot wijn maakt. Wijn en vooral wijn-spijscombinaties. Alle wijn – goedkoop, duur en uit alle windstreken – kan interessant zijn en dat maakt het zo boeiend. Elke fles heeft een verhaal en het leukste vind ik om dat te delen met anderen!

Ik ben Register Vinoloog van de Wijnacademie en heb aan de internationaal erkende wijnopleiding WSET (Wine & Spirit Education Trust) level 3 – Advanced afgerond. Tevens ben ik in het bezit van het diploma Gastronomie en heb verschillende cursussen wijnschrijven aan de Academie voor Culinair en Wijnschrijven van Onno Kleyn gevolgd. Ik reis het liefst af naar elke wijnregio. Masterclasses, (internationale) beurzen, events en lezingen; alles om mijn kennis te blijven ontwikkelen, te perfectioneren en up-to-date te houden. Gewoon omdat het zo ontzettend leuk is om alles over wijn te weten!

Dit alles heeft – samen met mijn event- en marketingervaring – geresulteerd in WineLane. Gespecialiseerd in wijn en wijn & spijs; met mogelijkheid tot proeverijen, cursussen, workshops, wijn- en wijn & spijsadvies. En met succes! Tegenwoordig verzorg ik proeverijen & cursussen, adviseer ik particulieren & bedrijven op het gebied van wijn en wijn & spijscombinaties en werk ik samen met diverse grotere wijnorganisaties en andere wijnprofessionals.

MISS WINELANEwijnschrijver | wijnjournalist | wijn-spijsschrijver | wijn & spijsblogger
Als Miss WineLane schrijf, blog, Twitter, Facebook & Instagram ik over wijn en eten. Elke trouvaille wil ik delen.
Ik schrijf voor de wijnbladen Perswijn en Winelife en ik ben wine editor van het online foodmagazine FavorFlav.com. Als er nog wat schrijftijd over is ben ik te vinden als wijnexpert op ensie.nl en schrijf ik voor diverse andere opdrachtgevers.

Eindconclusie Onno Kleyn (Academie Culinair en Wijnschrijven):
Romy Kooij – Een kanjer. Hoest teksten op alsof het niks is, goed opgebouwd, bruisend van energie, met de perfecte mix van enthousiasme en info, soms met wat verbazing of zelfs verontwaardiging. Een plezier om te lezen!