Glaasje bubbels? Ja, lekker!

..maar dan wel graag zonder druiven en alcohol!

..maar wel graag zonder druiven en alcohol

 

Ik drink geen bier en gek genoeg zijn alcohol en ik eigenlijk niet zo goed bevriend. Daarentegen hou ik wel enorm van wijn en nog meer als ik aan het eten ben. Wat moet je dan wanneer bij elke gang van je sterrenmenu een passende wijn wordt geserveerd? Sinds kort is er een feestelijk alternatief: SPARKLING TEA.

Niet langer shabby wijnarrangementen voor de NOLO’s (no or low alcohol) en BOB-bers onder ons. Dankzij de Deense sterrensommelier Jacob Kocemba is er een origineel, bruisend alternatief. Voor zijn COPENHAGEN SPARKLING TEA blendde Kocemba verschillende soorten thee om ‘cuvées met unieke smaken, complexiteit en diepgang’ te creëren. Net zoals dat gebeurt bij wijn eigenlijk, maar dan zonder (of een beetje) alcohol.
Er zijn vier verschillende versies: de alcoholvrije BLÅ, de groene GRØN, de rosé RØD en nieuwste variant VINTER. De laatste drie hebben elk 5% alcohol door het scheutje witte wijn dat er voor de bite aan is toegevoegd.

Het stylish Deense ontwerp van de fles en etiket zijn op zichzelf al een toevoeging op tafel. De inhoud van de fles zo mogelijk nog meer: de subtiele mousse, het aantrekkelijk zuurtje (dankzij wat toegevoegd citroensap) en de zachte bitters zorgen voor een verrassende ervaring.

Ik heb de warme, kerstige VINTER en de frissere RØD (de alcoholvrije BLÅ laat ik sowieso nog even liggen voor de Kerst-BOB) al geproefd.

Volstrekt eigen in hun stijl, maar beide sprankelend anders en gewoon lekker. We gaan gewoon van wine pairing naar tea pairing.

Conclusie: Sparkling Tea is een behoorlijk leuke – en niet te vergeten biologische – variant op the real sparkling stuff.
Verwacht geen wijn, verwacht iets nieuws!

Meer informatie